Facebook Twitter Pinterest Google + email tisk

Léčivé účinky jablečného octa - recept na jablečný ocet

Recept na jablečný ocet

Postup: Omytá jablka zbavíme stopek a jádřinců. Nastrouháme jablka i se slupkou a vložíme do nádoby o objemu 5 litrů. Zalijeme studenou vodou tak, aby byla jablka ponořená. Zakryjeme poklicí a necháme stát poblíž zdroje tepla. Třikrát denně jablka promícháme. Kvasný proces ukončíme cca po 8 až 10 dnech. Jablka přecedíme a šťávu vlijeme do jiné nádoby. Přikryjeme a uložíme na chladné a tmavé místo po dobu 3 týdnů. Hotový jablečný ocet poznáme podle tmavší žlutohnědé barvy. Opět jej přecedíme a slijeme do menších lahví. Skladujeme v chladu po dobu 1 roku.

Neupravovaný (nepasterizovaný) jablečný ocet obsahuje vitamíny, minerály i stopové prvky: vitamíny skupiny B, niacin, vitamín C, draslík, fosfor, fluor, křemík, jablečný pektin a přírodní enzymy. Chemická úprava však ocet zbavuje prospěšných látek. Zázračný lék to není, ale přírodní jablečný ocet určitě pomůže při čištění rány, jako obklad při pohmožděninách, jako kloktadlo při nachlazení či ke zlepšení trávení.

Zdroj: Léčivé účinky jablečného octa
Zveřejněno: 17.11.2017



SiteMAP